MILJAN ALEKSIĆ Uskoro rješenje za višemilionska dugovanja Vodovoda

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 03. 06. 2015. - 17:37h

Rukovodstvo opštine Bileća najavilo je skoro rješenje za višemilionska dugovanja za električnu energiju koju bilećki „Vodovod“ već 11 godina ne plaća „Elektro-Hercegovini“.

miljan aleksic nacelnik opstine bileca

„Elektro-Hercegovina“, kojoj bilećki „Vodovod“ duguje oko sedam miliona KM, do sada je zbog potrošača imala razumijevanja i nije posezala za mjerama isključenja električne energije, jer bi automatski došlo i do nestanka vode.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da su obavljeni razgovori sa republičkim institucijama, „Hidrolektranama na Trebišnjici“, te drugim preduzećima da bi bio uplaćen dio duga, odnosno riješen ovaj višegodišnji problem.

„Razgovarali smo o ovom pitanju i nadam se da ćemo tokom desetak narednih dana imati konkretno rješenje i da ćemo svi biti zadovoljni“, rekao je Aleksić i napomenuo da će sve biti učinjeno da potrošači ne ispaštaju jer oni uredno plaćaju svoje obaveze.

Direktor bilećkog „Vodovoda“ Borislav Vukoje ističe da ovo preduzeće na osnovu prihoda koje ostvaruje nije u mogućnosti da plaća električnu energiju i da je to osnovni problem.

„Plaćali smo troškove koji nastaju na pumpnim postrojenjima koji su na nivou od 25. 000 KM do 30.000 KM, a naši su prihodi malo veći od troškova za električnu energiju tako da nismo njih plaćali“, rekao je Vukoje.

Osvrćući se na reprogram duga koji im je ponudila „Elektro-Hercegovina“ na period od 15 godina, Vukoje kaže da ne mogu dati garanciju da mogu prihvatiti obaveze, te da će zatražiti da period reprograma bude duži.

„Idealno rješenje za `Vodovod` je svako rješenje koje podrazumijeva da nama skinu `omču sa vrata` da možemo da radimo, a za građane da ne moraju da plaćaju dvostruko veću cijenu vode da bi mi mogli da plaćamo električnu energiju“, rekao je Vukoje.

On je dodao da se u Bileći, kao u većini opština u Republici Srpskoj, preko cijene vode provodi socijalna politika, a ne ekonomska.

Iako je iz „Elektro-Hercegovine“ za danas bilo najavljeno dvočasovno isključenje električne energije bilećkom „Vodovodu“, od te mjere upozorenja su odustali na zahtjev ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića.

Direktor „Elektro-Hercegovine“ Vladislav Vladičić podsjetio je da je na preporuku Vlade Srpske ovo preduzeće ponudilo petnaestogodišnji reprogram da bi obje strane mogle ispuniti zakonom propisane obaveze, ali da se „Vodovod“ nije oglasio u vezi sa reprogramom do 1. juna, kada je bio rok, zbog čega su bili prinuđeni na opomenu.

TAGOVI:

Komentari

Vukoje ti si na funkciji više od 15 godina i samo kukaš.Koliko imaš zaposlenih a koliko ti je stvarno potrebno,Imaš ljudi kao da je londonski vodovod.Ovu bagru treba smijenit pod hitno ati Miljane sve više toneš među bagru (braću Vukoviće).

Odgovori

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja