Pred svršenim osnovcima, koji već uveliko donose odluku o izboru srednje škole koju će upisati, i ove godine na raspolaganju su stručni smjerovi u Centru srednjih škola i Tehničkoj školi, Gimnazija "Jovan Dučić" i Muzička škola Trebinje.

srednje skole upis

Prema informacijama iz tri trebinjske srednje škole, u školskoj 2015/2016. godini ima mjesta za 312 osnovaca. Njima će na raspolaganju biti četiri odjeljenja opšteg smjera u Gimnaziji "Jovan Dučić", dok će u Centru srednjih škola biti sljedeći smjerovi: ekonomski, poslovno-pravni, turistički i prehrambeni tehničar, konobar i kuvar.

Iz ove ustanove su saopštili da neće biti upisa u Medicinsku školu i smjer bankarski tehničar Ekonomske škole.

U Srednjoj tehničkoj školi Trebinje kažu da će osnovci moći da upišu tri odjeljenja četvrtog stepena - tehničar računara, drumskog saobraćaja i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i kombinovano odjeljenje trećeg stepena - automehaničar i precizni mehaničar.

Kao i ranijih godina, najviše interesovanje među svršenim osnovcima je za upis u Ekonomsku školu i Gimnaziju, dok je nešto manje interesovanje za smjerove trećeg stepena.