Grad Trebinje, Turistička organizacija i Komunalno preduzeće godinama unazad su bili organizatori Izbora za najuređenije dvorište, najljepši balkon i kultivisani gradski prostor, ali to ove godine neće biti slučaj, ako gradski oci ne promijene mišljenje, kako smo navikli, u posljednjem trenutku.

konkurs za najljepse dvoriste, balkon i javnu povrsinu

Kažu, novac će usmjeriti na oboljele stogodišnje platane. Po njihovoj procjeni, upravo tih 1.250 KM, koliko su do sada organizatori izdvajali kao nagrade za ovu manifestaciju, moglo bi da spasi platane, kojih su se, kako to obično biva, sjetili u onom momentu kad su shvatili da od njih više nema ništa, te da je njihova sudbina motorna pila!?

Trebinjci kažu da neće odustati od sadnje cvijeća i uređenja svojih dvorišta, napominjući da je ova manifestacija nešto po čemu je Trebinje bilo prepoznatljivo sredinom juna. Posebno naglašavaju da nije bitna nagrada, već volja da se prepozna nečiji trud i rad na uređenju grada, kao jedne kultivisane sredine.

U Gradskoj administraciji već su izračunali da će neplanirano, a kao rezultat dobre ekonomske politike, uštedjeti 200 KM, koje su do ove godine planirali u budžetu kao posebnu nagradu za doprinos unapređenju turizma u Trebinju. Zbog tog iznosa, ne bi trebalo da nas začudi da izvrše i jedan vanredni rebalans budžeta!?

Bilo kako bilo, turistički grad koji se hvali svojom „bogatom“ turističkom ponudom još jednom je položio turistički ispit, ali samo ako  se ocjena pet uzima kao prolazna!