Fudbaleri "Leotara" danas će se sastati sa ekipom "Tekstilca" iz Dervente, u utakmici koja znači biti ili ne biti za ekipu iz grada na Trebišnjici.

fk leotar

Prije sedam dana Rudar iz Prijedora je imao sudbinu u svojim rukama, a Leotar je čekao njihov kiks, koji se i desio. Pred polazak na posljednje gostovanje u ovoj sezoni, razgovarali smo sa trenerom Leotara Rajkom Mičetom, koji nam je rekao da je ovoga puta sve u rukama tima sa Polica.

"Cijelo prvenstvo nam se, možemo slobodno da kažemo, svelo na narednih devedeset minuta, gdje ekipa Leotara mora da smogne snage, nađe motiv i postigne pozitivan rezultat, odnosno da ostvari pobjedu i tako ostane na vrhu tabele", kazao je Mičeta, dodajući da u posljednjem kolu Prve lige Republike Srpske na Police dolazi ekipa "Janje", gdje bi se titula mogla potvrditi.

Ekipa "Tekstilca" je prebrinula sve brige oko opstanka, na svom terenu znaju šta hoće, igraju na gol više, imaju sportski motiv i rastrećeni su i u tome, kako kaže Mičeta, oni vide svoju šansu.

"Nadam se da će u njihovoj otvorenoj igri nama ostati dovoljno prostora da ugrozimo njihovu mrežu. Ići ćemo od prvog momenta da što prije postignemo gol, jer nas jedino pobjeda vodi u Premijer ligu BiH. Igrači su svjesni momenta i situacije i razgovarali smo tokom cijele sedmice, te radili na psihičkoj pripremi", napomenuo je Mičeta, dodajući da su u Prijedoru malo psihički pali, ali da su isto kako izvukli pouku.

Mičeta kaže da idu hrabro, puni samopouzdanja da naprave rezultat i da ostanu gdje jesu - na prvom mjestu.

U Derventu, zbog povreda, nisu krenuli golman Marković i Cimirot, ali šef stručnog štaba Leotara ističe da imaju adekvatne zamjene za povrijeđene igrače.

"Nadam se da ćemo današnju utakmicu odigrati u visokom ritmu i da ćemo na kraju zasluženo pobijediti", zaključio je Mičeta u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Utakmica počinje u 17.00 časova.