U Galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je otvorena međunarodna izložba slika pod nazivom "Umjetnost bez granica", koju je priredilo Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH.

izlozba umjetnost bez granica trebinje Na večerašnjoj izložbi predstavilo se 25 autora sa 25 radova, koji dolaze iz Srbije, Bugarske, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Češke i BiH, a koji su koristili različite tehnike - od kolaža, crteža, kombinovanih tehnika do akrila i ulja na platnu.

"Nisu svi autori redovni članovi našeg Udruženja, ali imamo njihovu podršku i upoznali smo sa njima preko likovnih kolonija, te su na ovaj način podržali naš projekat. Ova izložba do sada nigdje nije održana i ovo je prva međunarodna izložba koju je priredilo Udruženje 'Milorad Ćorović'", istakla je Nina Lojović Milinić, predsjednik pomenutog Udruženja, dodajući da Udruženje ne čine samo umjetnici sa područja Hercegovine i BiH, već i sa područja Srbije, Crne Gore i Rumunije.

On je napomenula da je na izložbi učestvovalo sedam članova Udruženja, dodajući da je projekat "Umjetnost bez granica" trajao četiri mjeseca i da je večerašnja izložba završni dio tog projekta.

"Projekat je počeo sa 15 likovnih radionica u Trebinju. Večerašnjom izložbom je potvrđeno da umjetnost nema granica za umjetnike, pokušavajući da tu poruku pošaljemo svima, jer umjetnost spaja, bez obzira odakle smo i kakave preddispozicije imamo", kazala je Lojović.

izlozba umjetnost bez granica trebinje

Inicijatori osnivanja Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović", koje je osnovano prije dvije godine, su Nina Lojović Milinić, Snježana Domazet i Tatjana Topalović.

Večeras je najavljeno da će, najvjerovatnije, pomenuto Udruženje u oktobru ove godine predstaviti BiH izložbom slika u Strazburu.