Na današnjem zasjedanju Skupštine grada Trebinje, između ostalog, odbornici su raspravljali i o poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Trebinje.

skupstina grada trebinja

Iz diskusija odbornika, ali i izvještaja koji su predstavljeni, nekoliko preduzeća i ustanova poslovalo je najblaže rečeno katastrofalno, dok je bilo i onih koja bi trebala da budu primjer drugim.

Iz redova opozicije najviše kritika je upućeno na poslovanje Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Doma zdravlja Trebinje i Trebinjestana.

Prema riječima Srđana Bubala, odbornika SNS-a, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, na čijem je čelu PDP-ov kadar Ranko Šipovac, planirala je zaradu od 1.000 KM, dok je zaradila svega 400 KM.

"S druge strane, na plate su potrošili oko 145.000 KM, što govori samo o tome da preduzeće funkcioniše da bi se tamo neko zaposlio", istakao je Bubalo, dodajući da je u pomenuto preduzeće, koje je 2013. godine zapošljavalo osam lica, zaposleno četvoro novih radnika.

On je naglasio da rukovodstvo u ovom preduzeću ne radi ništa, dodajući da ništa bolje stanje nije ni u trebinjskom Domu zdravlja, gdje se troškovi samo gomilaju.

Kao primjer dobrog poslovanja navedene su, između ostalih, JU "Dom mladih" i "Centar za informisanje i obrazovanje".