Okružno tužilaštvo u Trebinju uputilo je prijedlog Okružnom sudu u našem gradu da se Radovanu Andriću /19/, osumnjičenom za ubistvo kik-boksera Marka Đerića /24/ odredi jednomjesečni pritvor, saznaje TrebinjeLive.

okruzno tuzilastvo trebinje

Andrić je saslušan u prisustvu advokata, a nadležni u Okružnom sudu za najviše 24 časa moraju da se izjasne o prijedlogu mjere pritvora.

Podsjećamo, Andrić je osumnjičen da je iz automatskog oružja, u nedjelju u 3.20 časova, u sačekuši, ubio Marka Đerića. Od ranjavanja Đerić je preminuo na licu mjesta.

PRITVOR ZA ANDRIĆA

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Trebinju odredio je pritvor devetnaestogodišnjem Radovanu Andriću iz Trebinja, za kojeg postoji osnovana sumnja da je ubio Marka Đerića /24/ iz ovog grada.

U saopštenju iz Okružnog suda navodi se da se osumnjičeni tereti da je 24. maja u 3.25 časova u ulici Miloša Obilića u Trebinju, naoružan automatskom puškom, sačekao Đerića koji se vraćao kući i sa više hitaca pucao mu u leđa nanijevši mu jednu prostrelnu ranu od koje je preminuo na licu mjesta.

"Pritvor je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te što bi, prema mišljenju suda, obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da po rješenju sudije za prethodni postupak pritvor može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode.