Devetnaestogodišnji mladić čiji su inicijali R.A. iz Trebinja osumnjičen je za ubistvo sugrađanina Marka Đerića /24/, potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu Trebinje.

podnesen izvjestaj okruznom tuzilastvu u trebinju protiv pripadnika cjb trebinje

Službenik za odnose s javnošću ovog tužilaštva Srđan Vukanović rekao je novinarima da je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje dostavio izvještaj protiv lica R.A. o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo.

"Ovo lice se sumnjiči da je u ranim jutrnjim časovima, oko 3.20 časova, ispalio više hitaca u pravcu Marka Đerića, koji je zadobio jednu prostrelnu ranu i preminuo na licu mjesta", dodao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni će u toku dana biti saslušan u Tužilaštvu nakon čega će postupajući tužilac odlučiti da li će staviti prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Vukanović je dodao da je u toku rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i da će, ukoliko bude još osumnjičenih lica, dopuna izvještaja biti dostavljena Tužilaštvu.

Marko Đerić je sa više hitaca iz automatske puške u "sačekuši" s leđa ubijen na ulazu zgrade u kojoj je stanovao u trebinjskom naselju Police u Ulici Miloša Obilića 13.

Banjalučki forenzičar Željko Karan potvrdio je da je Đerića pogodio jedan metak s leđa u srce. On je istakao da postoje podaci s mjesta događaja da je pronađeno sedam čahura.

Marko Đerić radio je u obezbjeđenju jednog trebinjskog lokala.

Osumnjičeni R.A. je od ranije poznat policiji.