Studenti trebinjskih fakulteta danas su u Američkom kutku, koji djeluje pri Narodnoj biblioteci u Trebinju, razgovarali putem video linka sa Anneaom Hapciu, predstavnicom Univerziteta u Dejtonu.

prezentacija stipendija

On je održala onlajn predavanje za studente koji su zainteresovani da apliciraju za stipendiju koju nudi Univerzitet u Dejtonu.

Ana Vlatković, koordinator Američkog kutka, kaže da će studenti iz BiH imati priliku da provedu jednu školsku godinu u Americi na osnovni studijama. Troškovi koje pokriva pomenuti Univerzitet su karta u jednom pravcu, školovanje, smještaj i džeparac.

"Ovakav vid stipendije se prezentuje po prvi put, a ova stipendija je dostupa samo ove godine zbog 20 godina od potpisivanja Dejtona", kazala je Vlatković, dodajući da će iz BiH učestvovati tri studenata, te da se zainteresovani mogu javiti u prostorije Američkog kutka.

Ona je podsjetila da na osnovnim studijama u Americi već ima nekoliko studenata iz Trebinja koji su dobili stipendije.

Sljedeće sedmice biće održana prezentacija učenika - srednjoškolaca koji su bili na jednogodišnjem "Yes" programu u Mičigenu i Las Vegasu za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola, ali i za đake devetih razreda osnovne škole.

prezentacija stipendija