Mladi socijaldemokrati Gradskog odbora Trebinje danas su gradonačelniku Slavku Vučureviću i odbornicima skupštinske većine na prijemnici gradske administracije ostavili tekst himne Republike Srpske i ce-de sa tekstom "da bi naučili himnu, jer se u posljednje dvije godine na javnim nastupima ne ustaju na njeno intoniranje".

slavko vucurevic himna

Potpredsjednik Mladih socijaldemokrata Trebinje Vesna Đurić rekla je da postoje dva razloga za takvo ponašanje gradonačelnika i njegovih saradnika - jedan da to rade iz neznanja, a drugi da njihovi mentori izvan Republike Srpske to nisu odobrili.

Đurićeva je podsjetila da se posljednji slučaj neustajanja na intoniranje himne bio prije nekoliko dana na smotri foklora.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Trebinje Nedjeljko Lambeta je izrazio nadu da će Vučurević pozitivno shvatiti ovaj gest.

"Ne želimo svađe niti rasprave. Želimo da Republika Srpska bude iznad svih nas i da se poštuju njene institucije", istakao je Lambeta.

Vučurević, koji je u momentu predaje teksta himne bio van zgrade gradske administracije, rekao je novinarima da nema pojma o čemu pričaju Mladi socijaldemokrati.

On je poručio "tim mladim ili starim socijaldemokratima da se pozabave onim što rade", navodeći da će oni "pjevati himnu koju treba da pjevaju, i to vrlo brzo".