Komisija Grada Trebinja za dodjelu stipendija donijela je Odluku o utvrđivanju redoslijeda prvenstva, redovnih studenata, podnosilaca zahtjeva za dodjelu 130 stipendija za 2015. godinu, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 130.000 KM.

upisni rok studenti fakultet trebinje

Na Konkurs se prijavilo 223 studenata, od čega su za 48 odbačeni zahtjevi, dok je 175, zapravo, konkurisalo za stipendiju Grada Trebinja.

Za studente II, III i IV (V,VI) godine predviđeno je po 40 stipendija, dok je za redovne studente I godine studija – imaoce diplome „Vuk Karadžić“ koja je stečena kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje i nadarene studente sa najvišom postignutom ocjenom tokom studiranja planirano ukupno deset stipendija.

Visina stipendije iznosi 100 KM, a konkurisati su mogli studenti koji posjeduju državljanstvo Republike Srpske sa stalnim mjestom boravka u Trebinju, koji nisu korisnici neke druge stipendije ili nekog drugog vida pomoći, te da su mlađi od 27 godina i prosjekom ocjena 7,5.

Nezadovoljni podnosilac zahtjeva može uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za dodjelu stipendija u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove Odluke (18. maj).
Spisak odobrenih stipendija možete pogledati OVDJE