Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević na današnjoj konferenciji za medije je istakao da će Grad Trebinje u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv određenih lica koja su Grad i Republiku Srpsku oštetila za desetine, stotine hiljada ili milione KM, ne želeći da navede njihova imena.

slavko vucurevic

„Reći ću vam jedan slučaj – oko 1.000 metara odavde, u stečaju je prodato 2.475 kvadratnih metara građevinskog zemljišta za 7.990 KM. Znači, kvadratni metar skoro u centru Trebinju prodavao se za 3 KM po jednom kvadratnom metru! To je nečuveno! Mi smo donijeli odluku da pred Tužilaštvom BiH iniciramo procesuiranje ovog slučaja", kazao je Vučurević.

Kako nezvanično saznaje TrebinjeLive.info od izvora bliskih gradonačelniku Trebinja, eventualne krivične prijave biće podnesene protiv stečajnog upravnika trebinjskog "Agrokopa" Vlada Simovića zbog prodaje građevinskog zemljišta katastarska čestica broj 5502/1 Katastarska opština Trebinje.

Ova parcela, kao i ostala imovina Agrokopa, nalazila se u stečajnom planu Vlada Simovića, zaprimljenog u Okružni privredni sud Trebinje u avgustu 2013. godine, kojeg su prihvatili i povjerioci.