Na današnjoj konferenciji za novinare izvještaj o radu Centra u aprilu 2015. godine, prezentovali su načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Milivoje Vuković, načelnik Sektora policije Bojan Dabić i načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović.

konferencija za medije cjb trebinje

„Na osnovu podataka kojima se cijeni stanje bezbjednosti određenog područja, stanje bezbjednosti na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, u prethodnom mjesecu, cijenimo dobrim“, rekao je načelnik Vuković i istakao da je prilog toj tvrdnji činjenica da su, u proteklom mjesecu, na području Centra ukupno evidentirana 24 slučaja narušavanja javnog reda i mira i svi su dokumentovani i izvršioci sankcionisani, od 32 saobraćajne nezgode samo jedna je za posljedicu imala teže tjelesne povrede, dok saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima nije bilo.

Ukupno je evidentirano 36 krivičnih djela, dokumentovan je i nadležnim tužilaštvnima dostavljen 31 izvještaj o počinjenom krivičnom djelu kojima su ukupno obuhvaćena 32 lica, naveo je načelnik Centra.

Načelnik Centra je rekao da su saradnja sa građanima koja je svakim danom sve bolja i preventivno represivne aktivnosti policijskih službenika dijelom doprinijeli dobrim rezultatima Centra.

„Od ukupno 24 slučaja narušavanja javnog reda i mira, devet je evidentirano u Gacku, šest u Trebinju, pet u Nevesinju, u Bileći tri i Berkovićima jedno, dok u Ljubinju nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira“, rekao je Bojan Dabić, načelnik Sektora policije.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno su evidentirane 32 saobraćajne nezgode. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima. Ukupno je evidentirano 1.025 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 96 vozača, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključena su 34 vozača.

„U mjesecu aprilu, s ciljem bezbjednosti saobraćaja, nastavljene su preventivno represivne aktivnosti sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vizila, prolazak kroz crveno i kontrolu alkoholisanosti vozača“, istakao je Dabić.

Od ostalih prekršaja evidentirana su dva slučaja nasilja u porodici.

„U mjesecu aprilu od ukupno 32 lica osumnjičena za krivična djela, samo u jednom slučaju osumnjičen je maloljetnik što je ujedno i jedini slučaj, za četiri mjeseca, da je maloljetnik osumnjičen za krivično djelo“, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović i dodao da je u aprilu većina prijavljenih imovinskih djela rasvijetljena i podsjetio na činjenicu da je nekoliko krivičnih djela iz aprila dokumentovano početkom mjeseca maja.

Evidentirana su tri djela protiv života i tijela od kojih su dva teška tjelesna povreda i jedno laka tjelesna povreda. Sva tri djela su rasvijetljena i dokumentovana.