Međunarodna teniska federacija (ITF) je na sjednici održanoj u Londonu, usvojila prijedlog o uvođenju hendikepa za najboljeg srpskog i svjetskog tenisera Novaka Đokovića zbog izvjesnosti rezultata mečeva u kojima on igra, piše "Njuz".

novak djokovic roland garos

ITF je odlučila da Đokoviću zabrani pravo igranja sa teniskim reketom i da mu po njegovom izboru omogući korištenje golf, bejzbol ili hokejaške palice.

Odluka je na snagu stupila odmah po usvajanju, a ITF naglašava da ona nije usmjerena protiv Đokovića već je donijeta u interesu sponzora prenosa i povećanja gledanosti.

Rodžer Federer, Đokovićev protivnik u finalima mnogih turnira, sumnja da će mu ovaj hendikep pomoći jer ga Đokovićeva silueta sada asocira na utjerivača dugova, što mu stvara dodatnu nervozu i smatra da će to uticati na njegovu igru.

Đoković je kratko prokomentarisao da više preferira metalne od drvenih bejzbol palica i da nije ni slutio koliko je ovaj sport zanimljiv.

„Silom prilika, shvatio sam da je u našim krajevima bejzbol nepravedno zanemaren i razmišljam da se u nastavku karijere okušam i u ovom sportu“, poručio je Đoković domaćim novinarima.