Vrijeme brzo prolazi, a počelo je i odbrojavanje sati do početka derbija ne samo kola, već i Prve lige Republike Srpske u fudbalu između Rudara iz Prijedora i Leotara iz Trebinja.

Leotar Susjeska

Igrači Leotara su pred odlazak na ovo teško gostovanje bili raspoloženi, kao i njihov trener Rajko Mičeta, koji za TrebinjeLive.info kaže da, kao i na svakoj prethodnoj utakmici, očekuje pobjedu.

"Ipak, pošto je derbi u pitanju i Rudaru 'bježimo' dva boda, odgovara nam i neriješen rezultat. Naravno, umnogome će to zavisiti i od situacije na terenu - kako se mi postavimo prema ekipi Rudara, ali i oni prema nama. Određeni pritisak je više na njima nego na nama, jer oni jure ta dva boda razlike", kazao je Mičeta.

On je dodao da su Prijedorčani u plusu samo iz razloga što igraju na domaćem terenu, dok je sve ostalo na strani Leotara.

"Kroz moju igračku karijeru sam shvatio da za ovu vrstu meča ne treba posebna psihička priprema, već priprema kao i za svaku drugu utakmicu. Nama ova utakmica može da donese mnogo, ali generalno ne možemo puno da izgubimo, jer do kraja imaju tri kola i ne bavimo se kombinatorikom", istakao je Mičeta, dodajući da je imperativ svake utakmice pobjeda.

Rudar do kraja prvenstva ima dvije utakmice da odigra u gostima, a Leotar jednu, kaže trener tima sa Polica, napominjući da je sve u njihovim sopstvenim rukama.

Leotar u Prijedor nije otišao kompletan, jer Stanić ima žute kartone, a Dmitrović je povrijeđen.

"Imamo skrivene adute što se tiče naše ekipe, a njihove smo analizirali. Nepoznanice na terenu neće postojati, jer se poznajemo u dušu. Nadam se jednom lijepom ambijentu, dobrom terenu i uslovima za igru i na kraju neka pobijedi bolji", zaključio je Mičeta.

Leotar ima 45, a Prijedor 43 boda na tabeli.

Utakmica počinje u 16.00 časova.