Farmerice i majice zamijeniće haljinama i odijelima. Uz osmijeh na licu na defileu će ih ispratiti mnogobrojni sugrađani, a ljepotu i mladost ispred hotela dočekaće rodbina, prijatelji, komšije. To su samo neki od razloga da se slatki problemi na najbolji mogući način riješe.

maturanti centra srednjih škola trebinje

Maturanti tri trebinjske srednje škole već uveliko se pripremaju za maturske svečanosti koje se tradicionalno održavaju krajem maja. Pored razmišljanja da li upisati (i koji) ili ne fakultet, maturanti slatku muku muče i sa odjevnom kombinacijom, kojom će izazvati aplauze, ali i pokoju suzu radosnicu u očima roditelja, kumova, prijatelja, komšija...

Koje odijelo izabrati? A tek cipele? Ili je možda bolje neka sportska kombinacija? Slatke su muke muškaraca, svršenih srednjoškolaca. A na kraju i gdje zamišljenu kombinaciju kupiti - Trebinje, Mostar, Podgorica... Za maturski bal, izračunali su muškarci, potrebno im  je od 300 KM pa naviše.

maturanti tehnicke skole trebinje 2014

S druge strane, njihove pratilje, već su rezervisale frizere i šminkere, a izbor svečane haljine još uveliko traje. Dok jedne djevojke šiju, druge su obišle butike u našem gradu, ali i tržne centre u Mostaru. Lijepo bi bilo, kažu, kada bi njihova haljina bila jedinstvena.

U svemu ovome, roditeljima je izgleda najteže. Za matursku haljinu, štikle, večeru, šminku i frizuru roditelji trebaju da izdvoje pozamašnu svotu novca, ipak, u jednom su saglasni, samo da im je dijete živo i zdravo, svega ostaloga će biti. Oni koji će djecu poslati na studiranje van Trebinja, kažu, teže će im pasti njihov odlazak na fakultet.

Na kraju, maturanti ne kriju, svi se uzdaju i u rodbinu. Jedna dvadesetica sasvim će biti dovoljna. Zato, tetke, strine, ujne, rođaci i rodice, pripremite se za čašćavanje!

maturanti centra srednjih škola trebinje

matursko vece gimnazije jovan ducic trebinje

matura gimnazije jovan ducic trebinje

matura ucenika tehnicke skole trebinje 2013

maturanti centra srednjih skola trebinje