U centru Trebinja danas je po prvi put održana parada oldtajmera, a u jednočasovnom programu uživali su Trebinjci svih generacija.

oldtajmeri trebinje

U reviji su učestvovala 34 automobila, koja su proizvodena od 1910. do 1939. godine, čiji su vlasnici u grad na Trebišnjici došli iz svih dijelova svijeta.

"Došao sam prošle godine u Trebinje i svidio mi se grad. Želio sam da dođem ovdje i to je danas realizovano. Nadam se da ćemo doći i sljedeće godine. Svake godine mijenjamo lokaciju, ali i dolazimo sa različitim vrstama automobila. Organizujemo skupove, na primjer samo jednu vrstu automobila, ali i za moderne automobile kao što je Lambordžini", kazao je Franko Majno, predsjednik Agencije "2FAST4YOU" iz Milana.

U Trebinju su predstavljene različite vrste automobila kao što su Rols Rojs, Bugati, BMW, Ford, Alfa Romeo, Lančia, Bentli, a u naš gradu stigli su vlasnici oldtajmera iz Češke, Amerike, Njemačke, Španije, Engleske, Austrije, Italije...

"Lokacija, neposredno uz korzo i gradsku pijacu, na kojoj su bili izloženi automobili, bila je želja organizatora, jer su htjeli da budu u strogom centru grada, gdje je hladovina i gdje ima parking", rekla je Dragana Ivanković, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje.

Ona je istakla da se nada da su učesnici ponijeli lijepe utiske iz Trebinja i da će se saradnja i ubuduće nastaviti.

Kornelija iz Minhena kaže da je joj se svidjelo Trebinje, posebno mnogo drveća, što je za nju veoma romantično. Ona je dodala da su ljudi prijateljski raspoloženi.

"Treba da stavite samo okvir oko grada i to bi bila najljepša slika", kazala je Kornelija, koja vozi automobil "Bentli" iz 1929. godine.

Organizatori današnje izložbe su italijanska agencija "2FAST4YOU" i Turistička organizacije grada Trebinja.

oldtajmeri trebinje

oldtajmeri trebinje

oldtajmeri trebinje

oldtajmeri trebinje

oldtajmeri trebinje