Ideja Stranke napredne Srpske /SNS/ živi u svim dijelovima istočne Hercegovine, istakao je danas u Trebinju Adam Šukalo, predsjednik SNS, posjećujući okružni i gradski odbor stranke u Trebinju.

stranka napredne srpske sns trebinje

On je istakao da se nada da će građani Hercegovine prepoznati njihove ideje i da će im se priključiti. Jedna od tih ideja, prema Šukalovim riječima, jeste i prevazilaženje problema u preduzećima koja posluju u Hercegovini, a koja imaju velike probleme sa redovnim izmirivanjem poreza i doprinosa.

"Naš prijedlog se tiče načina kako da se rasteriti privreda i kako da se otvaraju nova radna mjesta. Tu se podrazumijeva 'čišćenje privrede' Republike Srpske, tako da se radnicima firmi koje moraju da idu u likvidaciju to jasno i kaže", kazao je Šukalo, dodajući da je njegovo mišljenje da su uništena javna preduzeća u kojima glavnu riječ vode partijski ljudi.

On je naglasio da takvim preduzećima trebaju da upravljaju menadžeri i to na bazi tržišnog poslovanja.

"Smatramo da je vladavina prava osnovni razlog i način da bi jedna država i jedan prostor mogli da krenu putem reformi i napretka", kazao je Šukalo, podsjećajući da SNS više ne čini skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Srpske.

Profesor Radovan Vraćević, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Srbiji, istakao je da Trebinje ima velike mogućnosti da se pokrene prosvjeta, jer nije razvijena u onoj mjeri u kojoj bi trebala da bude.

On je kazao da je uspostavljen kontakt sa Univerzitetom u Novom Sadu, koji ima 80 doktora nauka u stalnom radnom odnosu i 14 fakulteta.

"Za početak bi bilo najjednostovnije da se u Trebinju, sa manjim odjeljenjima, osnuju ekonomski, pravni i ekološki fakultet", kazao je Vraćević, dodajući da bi se na taj način zadržali mladi i privukli srednjoškolci iz okolnih mjesta.

Prema informacija iz Gradskog odbora SNS Trebinje, koordinator okružnog odbora za Hercegovinu je Jovica Vlatković, a predsjednik odbora u Trebinju Srđan Bubalo, odbornik u Skupštini grada.