Sa početkom u 20.00 časova, košarkaši "Svislajon Leotara" večeras će odigrati utakmicu protiv "Zrinjskog" u Mostaru, i u slučaju pobjede, a istovremeno poraza "Slobode" od "Širokog u Tuzli", plasiraće se u plej-of Lige 6.

leotar siroki liga 6 Pred polazak u Mostar, trener Trebinjaca Dragoljub Vidačić kaže da je pred njegovim momcima utakmica koja mnogo odlučuje, te da su se u skladu sa tim i pripremali.

"Ekipa je motivisana i dovoljno se poznajemo sa ekipom Zrinjskog. Velikih iznenađenja ne može da bude. Oni se koriste pikenrolom i pikenpopom u napadu, a često znaju da mijenjaju odbranu - iz čovjeka da prelaze u zonu, tako da tokom cijele utakmice moji igrači moraju da budu koncentrisani. Tek tada se možemo nadati povoljnom rezultatu", kazao je Vidačić, dodajući da je odlučio da imaju isti sistem treninga kao i protiv Slobode, bez odstupanja i opuštanja, ali ni pretjerane tenzije sa povećavanjem broja sastanaka i veće priče o protivniku.

On kaže da je svaki trening sam za sebe, pa su igrači u posljednja dva treninga posvećena igri sa Zrinjskim, kako bi se sagledalo šta se može učiniti kako u napadu, tako i u odbrani.

"Zrinjski je jedna od rijetkih ekipa u ovoj Ligi koja vas tjera da igrate drugačije, jer neke stvari dopuštaju, a neke ne daju ni po koju cijenu. Iz toga razloga, nešto moramo i da promijenimo u našoj igri", napomenuo je Vidačić, dodajući da nema razloga da bilo ko u koga sumnja, jer su svi u Ligi zainteresovane strane.

Vidačić je kazao da Zrinjski ne želi sa porazom da se oprosti od svoje publike, dok Leotar želi plej-of, a Širokog želi da zadrži dobru atmosferu pred plej-of. I Sloboda želi da uđe među četiri ekipe i svačiji interes je da pobijedi.

Marko Rikalo, košarkaš Leotara, kaže da je zadovoljan svojom igrom, dajući svoj maksimum na treninzima i utakmicama, pokušavajući da ispoštuje sve zahtijeve trenera i da sve bude u sklopu tima.

"Uvijek postoji priča 'može bolje', ali u sezonu sam ušao sa klupskim ambicijama da ostvarimo uspjeh - što smo i ostvarili ulaskom u Ligu 6, tako da su se i moje individualne želje ostvarile", kaže Rikalo, dodajući da se nije pokajao što se vratio u Leotar, jer poziv Dragoljuba Vidačića se ne odbija.

Kaže da se u mnogim segmentima igre popravio, dodajući da je atmosfera u klubu odlična.

On je zaključio da se nada pobjedi i utakmici protiv Igokee u plej-ofu.

Kako god bilo večeras, Trebinjci su uz Leotar.