Povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom, u Trebinju je danas položeno cvijeće na Spomenik borcima palim u borbi protiv fašizma i evocirano sjećanje na najbolje sinove i kćeri koje naš rod dao. Pored delegacija grada Trebinja i SUBNOR-a, cvijeće su, po prvi put poslije dugo godina, položili i najmlađi Trebinjci.

dan pobjede nad fasizmom u trebinju obiljezavanje

Cvijeće su danas, na veliko oduševljenje prisutnih, položili i učenici šestog i sedmog razreda Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj", a koji uče ruski jezik.

Oduševljenje nije krio i Slavko Šanjević, predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Trebinja. On je istakao da je posebno zadovoljstvo što je prisutno dosta više omladine, nego prethodnih godina.

"Ovdje leži podzemni grad, jer su većinom neženjeni muškarci i neudate žene. Zamislite da su ostali živi, da su se oženili i mali po dvoje djece. To bi bio grad", kazao je Šanjević.

Umjesto gradonačelnika Slavka Vučurevića, koji iz opravdanih razloga nije prisustvovao današnjem obilježavanju 70 godina od poraza najvećeg zla u svijetu u 20. vijeku, prisutne je pozdravio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, ističući da je sloboda koju danas uživamo plaćena milionima žrtava.

"Sa posebnim pijetetom i poštovanjem moramo da se odnosimo prema njihovim žrtvama i zaslugama koje su učinili da danas uživamo u slobodi", kazao je Milošević.

dan pobjede nad fasizmom u trebinju obiljezavanje