Nakon što je Grad Trebinje prodao bivšu zgradu Đačkog doma u samom centru grada, zgradu ortopedije "Rudo" u Starom gradu, zemljište u bivšoj kasarni "Vojvoda Luka Vukalović" trgovačkom lancu "Bingo" površine 21.186 metara kvadratnih  i još nekoliko objekata i zemljišta, danas je osvanuo i Javni poziv za prodaja zgrade osnovne škole u selu Dračevo u Popovom polju.

gradska administracija trebinje

Prema informacijama iz Javnog poziva koji je objavio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, površina objekta je 250 metara kvadratnih, dok je površina dvorišta 838 metara kvadratnih. Početna cijena za prodaju je 10.128 KM.

"Smatram da je dobro prodati svu imovinu koja je višak, a to nam nalaže i Zakon jer ne smijemo imati višak imovine koju ne koristimo", rekao je ranije za medije Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja.

Opozicione stranke su ranije upozoravale na štetnost prodaje gradske imovine, a nedavno je na račun gradonačelnika stigla i direkta optužba iz lokalnog NDP-a da je prodajom zemljišta trgovačkom lancu "Bingo" gradski budžet manji za 825.000 KM.

Takođe, najveća "bura" oko prodaje imovine svih građana Trebinja podigla se 2013. godine, nakon što je u javnost dospjela informacija da Gradska uprava planira prodaju Planinarskog doma na Ublima. Tada je pokrenuta i peticija protiv prodaje ovog Doma, a gradonačelnik Vučurević je na konferenciji za medije istakao da je to njegova rodna kuća i da je neće niko prodati.

„To je moja rodna kuća gdje sam se, 25. jula 1958. godine, u sobi desno na prvom spratu, rodio. Svoju rodnu kuću da ja prodam. Evo neće je prodati niko, zato što je to moja rodna kuća“, poručio je tada Vučurević.
Šta će se sljedeće naći na javnom pozivu za prodaju, ostaje samo da se nagađa.