Ajaks će od narednog ljeta najvjerovatnije biti dom ne jednom, već trojici Gudelja! U glavnoj ulozi biće svakako reprezentativac Srbije, Nemanja, ali će svoje mjesto na “Amsterdam areni” naći i otac Nebojša i brat Dragiša, piše "24sata.rs".

nemanja gudelj ajaks

Ne dešava se tako često da se interes jednog kluba poklopi sa ambicijama članova jedne fudbalske porodice. Ali čini se da je tako, jer je Nemanja, inače član AZ Alkmara, kako je prenio holandski list “Telegraf” juče propustio trener u Alkmaru kako bi otišao na medicinske preglede u Ajaks.

Sve to ukazuje da su “kopljanici” već obezbijedili prvo ljetnje pojačanje i da će Gudelj narednih sezona igrati u crveno-bijelom dresu slavnog kluba iz Amsterdama, a objava o tome uslijediće možda već do kraja nedjelje. AZ Alkmar je već mjesecima svjestan da je Gudelj na putu da napusti klub, o čemu je govorio i trener Johan van den Brom.
- Vrijeme je da napravi novi korak u karijeri. Da zaigra za bolji i poznatiji klub - rekao je nedavno Van den Brom.

AZ Alkmar bi od ovog transfera zaradio šest miliona evra, kolika je važeća otkupna klauzula u ugovoru srpskog reprezentativca. Ali tu, ni izbliza ne bi bilo završen posao sa Gudeljima, jer u Ajaksu smatraju da bi Nemanjin otac Nebojša, nekadašnji igrač Partizana, Logronjesa, Brede i Sparte iz Roterdama, bio idealan u ulozi skauta za mlađe kategorije, sa posebnim akcentom na dovođenju talentovanih igrača sa ovdašnjih, balkanskih prostora.

I konačno, u Ajaksu su svjesni da u porodici Gudelj ima još talenata, pa su voljni da Nemanjinog mlađeg brata, Dragišu, koji će u novembru napuniti 18 godina, dovedu iz Brede. I on, poput Gudelja seniora igra na poziciji lijevog beka, a član je i omladinske reprezentacije Srbije (igrača do 18 godina).

Činjenica je da je oko tog transfera sve još u fazi pregovora i izvesno je da bi Breda od Ajaksa tražila malu kompenzaciju, svega 15.000 evra uz kasniji eventualni procenat od prodaje. Teoretski, mogli bi da traže oko 200.000, ali čini se da nisu spremni na to da stanu na put karijeri talentovanog fudbalera.