Knjiga "Fajront u Sarajevu" autora dr Neleta Karajlića biće predstavljena trebinjskoj publici u nedjelju, 10. maja, sa početkom u 13.00 časova u bašti Hotela "Platani.

fajront u sarajevu dr nele karajlic promocija knjige trebinje

Organizator promocije je Pokret "Pozitivna Srpska".

Predstavljanju knjige u Trebinju prethodiće konferencija za medije koja je zakazana za 12.00 časova, takođe, u bašti Platani, a na kojoj će biti najavljen i koncert banjalučke "Rock simfonije", koji će se održati, takođe, u nedjelju, u 20.00 časova u Domu kulture.

Na pres konferenciji će govoriti: Aleksandar Sajić, predsjednik Pokreta Pozitivna Srpska, Nele Karajlić, autor knjige „Fajront u Sarajevu“, Borivoj Obradović, predsjednik Unije studenata RS i Dragan Moconja, idejni tvorac Rok simfonije i gitarista banjalučkog benda „Tupas mene“.

"Fajront u Sarajevu" je teško, pomalo bolno, svakako setno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koje su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinile posebnim. Novi primitivizam je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.