U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" večeras će se od 20.00 časova, u okviru 9. kola Lige 6, sastati "Svislajon Leotar" i "Sloboda" iz Tuzle.

leotar igokea

"Pripremamo se za utakmicu ne vodeći mnogo računa šta ona nosi ili ne. Znamo da nas ostavlja u igri za plej-of, ali je mnogo važnije da sa ekipom sa kojom smo igrali u ovoj sezi tri puta (posljednju utakmicu odigrali neizvjesno) znamo da možemo da igramo i da probamo da na terenu to i pokažemo", kaže Dragoljub Vidačić, trener košarkaša Leotara.

On je dodao da je napad Slobode, prije svega, zasnovan na šutu za tri poena, koji im daje dovoljno širine, što Tuzlaci koriste za prodore. Prema njegovim riječima, takvu igru Slobode igrači Leotara probaće da spriječe agresivnom odbranom, dok će u napadu pokušati da budu dobri i efikasni.

"Sloboda trenutno nema igrača ispod koša koji pravi dominantnu prednost i oni su prisiljeni da igraju na šut spolja. Ukoliko sve vrijeme utakmice budemo koncentrisani da im ne dozvolimo lake skokove, već da ih tjeramo da šutiraju iz teških pozicija, smatram da ćemo im smanjiti procenat ubačenih šuteva za tri poena i sebi otvoriti put za bodove", napomenuo je Vidačić.

U posljednjem meču u Tuzli bilo je ukupno 200 poena, ali, kako kaže Vidačić, teško je da se to i večeras dogodi, jer Leotar nije ekipa koja daje stotinu poena, što su kroz ovu Ligu i osjetili - da su ispod 60 koševa u prosjeku na utakmicu. "Nije realno očekivati stotinu poena, ali ako se ukaže prilika niko srećniji od nas", zaključio je Vidačić.

Bojan Pelkić u razgovoru za TrebinjeLive.info kaže da je za njegove saigrače i njega bilo dovoljno vremena da se odmore, jer su izašli iz napornog ritma i tako uspjeli da se pripreme za odlučujuću utakmicu u Ligi.

"Daćemo sve od sebe da pobijedimo jer nam je pobjeda bitna. S obzirom na to da smo u Tuzili izgubili dva poena razlike, bila bi nam dovoljna pobjeda od tri poena, tako da u zadnjem kolu budemo u igri za četvrto mjesto", kazao je Pelkić.

Iz uprave Leotara pozivaju sve navijače da im budu šesti igrač na terenu.