Fudbalski savez Republike Srpske poništio je pobjedu od 0:1 Napretku iz Donjeg Šepka protiv Rudara iz Prijedora koju je zabilježio u 2. kolu Prve lige Srpske, te istu registrovao rezultatom 3:0 za Rudar, što je direktan udar na sport u Republici Srpskoj, smatraju u Fudbalskom klubu "Leotar".

konferencija za novinare fk leotar

Ovaj presedan, kažu u Leotaru, dokaz je da Fudbalski savez Republike Srpske odlučuje o prvaku Prve lige, a ne igra fudbalera na terenu. Ovom pobjedom Rudar je prišao Leotaru na dva boda razlike, umjesto da ima pet, kolika bi razlika trebala da bude.

"Ovim putem još jednom molimo čelnike Fudbalskog saveza RS da nam pošalju dokumentaciju i obavijeste javnost o spornoj utakmici - zbog čega je utakmica registrovana 3-0 u korist Rudara, po kojim pravilima Saveza, na osnovu koga prekršaja i ako je postojao da nam pošalju dokaze za to kako nama, tako i medijima", navode u upravi FK "Leotar".

Iz uprave Leotara zahtijevaju od Fudbalskog saveza da pod hitno pošalju i dokaze da je ispoštovana procedura žalbe Rudara iz Prijedora.

"Na samu najavu žalbe, FK 'Leotar' se obratio Fudbalskom savezu da nam dostavi dokumentaciju, ali smo obavješteni da nismo zainteresovana strana u sporu i da nam ne mogu dostaviti dokumentaciju. U posljednjih osam mjeseci, više puta smo se pismeno obraćali savezu, ali smo uvijek dobijali isti odgovor - da nismo zainteresovana strana", kažu u FK "Leotar".

Kako kažu u upravi Leotara, nije im jasno na osnovu kojih dokaza je poništena odluka prvostepene komisije i preinačena u korist Rudara iz Prijedora.

"Iskreno se nadamo da će Fudbalski savez donijeti odluku na osnovu dokaza u što kraćem roku i dostaviti dokumentaciju, s obzirom na to da je ostalo još pet kola do kraja prvenstva. U suprotnom, FK 'Leotar' će povući radikalnije poteze", poručuju iz FK Leotar, dodajući da je Leotar klub sa bogatom tradicijom, a ne stara krpa sa kojom neko želi da briše pod.