Košarkaši "Svislajon Leotara" pobijedili su večeras u Trebinju ekipu "Slobode" iz Tuzle rezultatom 67:59. Ovom pobjedom Trebinjci su ostali u igri za plej-of Lige 6.

leotar heo

Trebinjci su dobili prvu četvrtinu 24:21, drugu su izgubili 13:20, treću su dobili 13:9, kao i četvrtu 17:9.

Najefikasniji kod domaćina bio je Radisavljević sa 16 postignutih poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Boljkovac sa 18 poena.

TrenerLeotara Dragoljub Vidačić kaže da su njegovi igrači mogli mnogo prije da riješe utakmicu.

"Tek u jednom periodu, kada je jedna petorka, koja vjerovatno ni na treningu nije igrala zajedno, rasteretila igru, i održala nas rezultatski, to nas je vratito u normalu i mislim da smo zasluženo pobijedili većom razlikom od dva poena", kaže Vidačić, dodajući da je njegova ekipa izložena maksimalnim naporima.

On ističe da su duga putovanja, povrijeđeni igrači i umor glavi uzroci nervoze.

Damir Mulaomerović, trener "Slobode", poslije utakmice je istakao da je zaslužena pobjeda Leotara, uz više volje i želje za istom.

"Po meni je utakmica bila dosta loša. Čudno mi je što je nama ova utakmica odlučivala za četvrto mjesto, a moji su igrači dosta neodgovorno igrali u posljednjoj četvrtini. Bili smo u bonusu sedam minuta, a nismo napravili ništa", kazao je Mulaomerović, dodaju da nije zadovoljan završnicom meča.

On je napomenuo da u timu ima dosta povrijeđenih igrača, što je veliki problem.

"Daćemo sve od sebe protiv Širokog u posljednjoj utakmici. A čekaćemo i rezuzlat iz Mostara", dodao je on.

Ovo je druga pobjeda Leotara u Ligi 6.

Za sedam dana Leotar gostuje u Mostaru.

KK „Svislajon Leotar“: Krčum, Lužaić, Aleksić, Pelkić, Mijović, Milanović, Rikalo, Damjanović, Cvetković, Radisavljević, Ninković, Negovanović.

KK „Sloboda“: Omerbašić, Ahmedić, Hasandić, Hrnčić, Latifagić, Džambić, Rizvić, Marković, Boljkovac, Muratović, Sarajlić, Petrić.