U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" odigrana je utakmica Prve lige Republike Srpske za žene u kojem su igračice ŽRK"Leotar" pobijedile ŽRK "Borja" iz Teslića rezultatom 24:17, poluvrijeme 8:9.

zrk leotar

 

Gošće su bile bolje u prvom, a domaće igračice u drugom poluvremenu. Nakon utakmice trener domaćih igračica za TrebinjeLive je rekao:  "Očekivali smo prilično tešku utakmicu jer je ekipa 'Borja' u posljednjim utakmicama u uzlaznoj putanji, iako smo u jesenjem dijelu pobijedili sa 23:12. Otvaranje utakmice proteklo je veoma teško. Gostujuća ekipa je napravila značajnu razliku od tri do četiri gola i tek smo u samoj završnici prvog poluvremena uspjeli da smanjimo nervozu u našoj igri i da uđemo u egal završnicu".

On je dodao da je nakon konsolidacije na poluvremenu i  rotacija u samoj postavci igre, uspjeli da preokrenemo utakmicu u svoju korist i polako do kraja da povećaju razliku, tako da je Leotar u samu završnicu ušao sa šest golova razlike.

"Problema smo imali naročito sa našim golmanima. Primili smo pet jeftinih golova i imali smo nekoliko ishitrenih tehničkih grešaka, i to smo sve smanjili u drugom poluvremenu. Na kraju smo zasluženo pobijedili veoma angažovanu i dobru ekipu 'Borja'", rekao je Komnenović.

ŽRK "Leotar": Gurović, Zubac 1, Boro 9, Vukanović 3, Anđušić 4, Sara Jegdić 4, Perotić, Mirela Jegdić 3, Samardžić. Sekerez, Pravica, Gaćina, Valentić, Batinić. Trener: Zdravko Komnenović.

ŽRK "Borja": Županić, Isidora Kršić 2, Radonjić 5, Mujkanović 2, Jelić, Savić 3, Gubić, Anžela Kršić, Perišić 4, Alvirović, Suvajac, Pejić, Nikić 1. Trener: Saša Madžarević.

POBJEDA RUKOMETAŠA

U 18. kolu Prve lige Republike Srpske u rukometu, večeras je u komšijskom derbiju "Leotar" pobijedio "Hercegovca" rezultatom 33:24, poluvrijeme 17:12. Samo u prvih petnaest minuta bila je ravnopravna igra, jer od tada pa sve do kraja utakmice domaćini su bili nadmoćni, pa je trener Koraćević u zadnjih petnaest minuta uveo na parket mlade igrače.

RK "Leotar": Savović, Dobranić 1, Knežević 3, Komnenović 3, Vuletić 3, Bartolović 2, Kolovrat 2, Šutalo 9, Spaić 1, Kapor 1, Vidačić 2, Jurković, Inić 3, Uljarević 3, Bratić, Šegrt. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Hercegovac": P. Stevović 3, Bojović 7, N. Stevović 2, Ambulija 3, S. Arsić, Mićević 1, D. Arsić 7, Jovanović, Salatić. Trener: Slobodan Arsić.

Nakon 18. kola " Leotar " ima deset pobjeda, osam poraza, gol razliku 537:497, i sa 30 bodova nalazi se na četvrtom mjestu na tabeli. U slijedećemkolu gostuje u Kotor Varošu gdje ga dočekuje istoimeni domaćin.