Na organizacionom sastanku ekipa "pilot projekta" Biznis lige i KMF "Leotar", kao organizatora takmičenja, dogovoren je sistem takmičenja, izabrani su članovi takmičarske disciplinske komisije i izvučeni su takmičarske grupe. biznis liga trebinje

Grupu "A" čine sljedeće ekipe: Hotel Platani, HET, Svislajon Takovo, Elektrohercegovina, Vodovod i Elektroprivreda, a grupu "B" Industrija alata, Vatrogasna jedinica, DGS, MUP Trebinje, Grad Trebinje i ekipa koja će se naknadno prijaviti.

Mitar Vukanović, ispred KMF "Leotar", kaže da će se liga igrati po sistemu 4+1, dok će kotizacija po ekipi iznositi 150 KM od kojih će se pokriti troškovi takmičenja.

"Pravo igranja imaće se samo zaposleni u preduzećima i ustanovama koja se takmiče. Prve četiri ekipe u grupama idu dalje, a peta i šesta razigravaju od osmog do dvanaestog mjesta", kazao je Vukanović.

On je rekao da je zadovoljan brojem ekipa koje su se prijavile za takmičenje, dodajući da će se turnir igrati u maju, jer već u šestom mjesecu počinju kampovi, radničke sportske igre.

"Nadam se da je ovo početak jedne lige koja je zamišljena da startuje u septembru i da traje do maja, a održavaće se u Sportskoj dvorani", napomenuo je Vukanović, dodajući da svaka ekipa ima svog predstavnika u organizaciji, dok će tehničku podršku pružiti Javna ustanova "Trebinjesport".

U organizaciji se nadaju da će pronaći sponzora kako bi pobjednicima dodijelili simbolične nagrade.

Takmičenje počinje 11. maja na Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša.