Tradicionalni prvomajski uranak i ove godine pojedini Trebinjci su iskoristili za druženje uz roštilj na izletištima u blizini grada. Po običaju, na prvom mjestu na bili Studenac i Ubla.

prvi maj studenac trebinje 2015 FOTO: Peđa Mucović/TrebinjeLive

I dok su jedni roštiljali, pjevali i nazdravljali, veći dio naših sugrađana prvomajski uranak zamijenio je kafom pod platanima ili u nekom drugom kafiću u gradu. Bio je i veliki broj turista, pa su današnjim danom zadovoljni i prodavci u prodavnicama.

prvi maj trebinje

U naš grad danas je stigao i autobus turista iz Podgorice, a među njima i student Zorana Višić, koja kaže da je prvomajski dan iskoristila da dođe na jednonevni izlet u grad na Trebišnjicu.

"Ovo nije moj prvi dolazak u Trebinje. Imala sam već priliku da dođem ovdje. Svidjelo mi se pa sam rekla zašto ne opet. Posjetili smo Hercegovačku Gračanicu, hram Svetog Preobraženja, Stari grad, a vidjela sam i dva prelijepa mosta i stari Arslanagića most", kazala je Višić.

prvi maj trebinje

U društvu Zorane bio je i Marko, koji je rođen u Cetinju, a, takođe, studira u Podgorici, kojem je ovo prva posjeta Trebinju.

"Prijatno sam iznenađen ljepotom grada. Prijatelji su mi i ranije preporučivali da dođem u ovaj grad sa mediteranskom klimom. Za Trebinje sam čuo da je malo, ali lijepo mjesto i da djelimično podsjeća na moje Cetinje, i vidim da je to istina. Vidi se da ima dosta kulturnih institucija i da je grad bogat kulturnim spomenicima", kazao Marko.

Dražen Milić, vlasnik suvenirnice "Art Spaiz", ističe da svaki Trebinjac zna da kada dođe 1. maj da je grad pun turista i da se vidi porast turista iz godine u godinu.

"Posjeta mom ateljeu je zadovoljavajuća, a naše najbolje mušterije dolaze iz Srbije i uopšte sa Balkana, kao i Francuzi i Italijani, koji vole keramiku. Novac ostavljaju i u kafanama, buticima...", kaže Milić.

prvi maj trebinje

prvi maj studenac trebinje 2015

prvi maj studenac trebinje 2015