Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju danas su zainteresovani građani mogli da posjete ovu ustanovu u okviru tradicionalne manifestacije "Dani otvorenih vrata".

dani otvorenih vrata fpm trebinje

Dekan ovog fakulteta Dušan Jokanović kaže da su se građani mogli upoznati sa opremom što fakultet posjeduje, ali i da čuju sugestije sa ciljem da se popravi ono što ne valja. Ovogodišnja manifestacija je upotpunjena sastankom uprave Fakulteta sa načelnicama opština istočne Hercegovine.

"Na sastanku smo sagledali kako da saradnja između Fakulteta i opština bude na većem ninou, kako da zajednički apliciramo na projekte, kako da se udružimo i ukrupnimo snage kako bismo imali bolje efekte", kazao je Jokanović, dodajući da smatra da svi učesnici sastanka mogu da podijele zadovoljstvo dogovorenim stvarima.

On je istakao da su svi načelnici opština dali apsolutnu podršku menadžmentu fakulteta za sav rad i dostignuća koja je uradio u proteklih 20 godina postojanja.

"Načelnici su vidjeli velike kapacitete fakulteta, veoma razvijenu laboratoriju i sastanak je inicijalna kapisla za sve naredne sastanke za koje smo dogovorili dinamiku", dodao je Jokanović.

Dekan FPM-a kaže da je današnja manifestacija, prvenstveno, namijenjena učenicima završnih razzreda srednjih škola, kako bi se upoznali sa radom ove visokoškolske ustanove.

Načelnik opštine Ljubinje Vesko Budinčić kaže da je veoma važno zajedništvo i dogovaranje, posebno sa akademskom zajednicom, ali i sa svim faktorima koji su važni u Hercegovini.

"Nije tačno da nemamo resursa, kapaciteta, da smo neznani. Ovdje je, izgleda, glavni problem komunikacija i iz toga razloga potrebno je uvesti neke nove vrste komunikacije i saradnje između različitih dijelova u Hercegovini. To je pokušaj da nešto napravimo od naše Hercegovine, koju svi mi neosporno volimo i od nje očekujemo", rekao je Budinčić.

dani otvorenih vrata fpm trebinje

Petar Anđelić, student treće godine FPM-a, kaže da su srednjoškolci imali priliku da vide mjerne laboratorije i mašine za proizvodnju mašinskih sklopova.

"Bli su zainteresovani posebno srednjoškoli koji se sada opredjeljuju koji će fakultet upisati i današnja posjeta im je bila odskočna daska da vide i razmisle gdje da se opredjele - da li da idu na neki mašinski fakultet ili da idu na prirodne nauke", istakao je Anđelić, dodajući da su srednjoškolci postavili dosta pitanja o radu fakulteta.

On je zaključio da se nada da će među maturantima koji su danas posjetili Fakultet za proizvodnju i menadžmet biti i njegovih budićih kolega.

Dani otvorenih vrata značajni su za buduće studente, jer omladinu znaima šta ima u okruženju, a posebno u Trebinju.