Polaznici dječije likovne radionice „Cvrčci“ večeras su u prostorijama Turističko – informativnog centra u Trebinju priredili izložbu svojih crteža, predstavljajući autentičan i kreativan dječiji likovni izraz.

cvrcci trebinje izlozbe

Radivoj Milić, diplomirani grafičar i voditelj dječije likovne radionice "Cvrčci", kaže da je večerašnja izložba nešto neobično u Trebinju, te da je ovo njihovo prvo predstavljanje na konkretnu temu gdje su prezentovali radove deset klinaca koji redovno dolaze na časove i koji su odradili seriju od 48 crteža, koji se bave problemom portreta i portretisanja.

"Već četiri godine postoji naša radionica. Radimo u grupama i za sada je namlađi polaznik imao četiri, a najstariji 14 godina. Trenutno radionicu pohađaju djeca uzrasta od sedam do devet godina. Ovo je naša treća izložba, a do sada smo imali izložbu u Muzeju Hercegovine za manifestaciju 'Noć Muzeja' zajedno sa djecom koja rade u školi crtanja 'Kembridž", a jednu izložbu u našim prostorijama prije dvije godine", kaže Milić, dodajući da je zadovoljan odzivom djece i da do sada nisu izlagali van Trebinja.

cvrcci trebinje izlozbe

On kaže da članovi radionice imaju dosta ideja, a među njima je i ideja da se njihovi radovi uskoro nađu van grada Trebinja. Milić napominje da je bitno da imaju dobre radove i da će sa ovom izložbom krenuti da rade na većoj prezentaciji dječijeg stvaralaštva.

"Djeca su veoma kreativna. Rode se kreativna i ne znaju da pišu, ali znaju da crtaju, stvaraju, da se likovno izražavaju i to je u čovjekovoj prirodi. Kada im se pruži ta sloboda oni naprave odlične radove", zaključio je Milić u izjavi za TrebinjeLive.info

cvrcci trebinje izlozbe