Anđelko Đurić, brat ubijenog policajca, izjavio je da su svi članovi porodice u očaju i da su njegovog brata ubili isti oni koji su i njegovog oca u prošlom ratu.

teroristicki napad zvornik

"Loše smo. Porodica je u kritičnom stanju, majka neće moći da preživi. Ja se borim, da li ću uspjeti da preživim ovo sve... Šta da kažem? Oca sam izgubio u ratu izgubio sam brata sad od istih tih", kazao je Đurić za Avaz.

Podjsetimo, po nalogu glavnog tužioca formiran je istražni tim u koji su uključeni tužioci iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, kao i istražioci i stručni saradnici, koji će raditi na istrazi u ovom predmetu.

Tužioci i osoblje će zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a RS i SIPA i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje sa ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

"Po naredbi glavnog tužioca, na mjestu događaja, tokom noći je obavljen uviđaj i izuzeti su forenzički tragovi, a provesće se dalje istražne radnje sa ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika, koji su učestvovali u izvršenju krivičnog djela. Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.