FESTIVAL ZVON ZVONKE PJESME Audicija okupila pedesetoro djece iz Trebinja

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 27. 04. 2015. - 11:15h

Na Audiciji za učešće na 16. dječijem festivalu „Zvon zvonke pjesme“, koja je održana u Kulturnom centru, učestovala su djeca uzrasta od 7 do 11 godina.

audicija zvon zvonke pjesme

Audiciji je prisustvovalo pedesetak djece, a imena učesnika ovogodišnjeg Festivala, trebala bi da budu poznata tokom ove sedmice.

Bobo Vučur, umjetnički direktor Festivala, u razgovoru za TrebinjeLive.info, kaže da su na Audiciju došla djeca koja su zadovoljila određene pretpostavke, ali i da je razlika u nijansama.

„Zadovoljan sam odzivom djece, jer ih je prije znalo doći po 200, a 100 ih odmah otpadne. Sada i nastavnici iz škola šalju učenike, naprave mini audiciju i preporuče djeci da se prijave“, kaže Vučur, dodajući da će na ovogodišnjem Festivalu učestvovati samo djeca iz Trebinja, jer  da bi neko došao sa strane potrebno mu je obezbijediti smještaj, a novca je sve manje, te uskladiti probe.

Ove godine će nastupati i Hor Kulturnog centra, čiji je rukovodilac Bobo Vučur, kojem će ovo biti prvi javni nastup i imaće pet solo pjesama.

audicija zvon zvonke pjesme

„U Trebinju ima dosta djece koja su muzikalna. A na Festivalu će biti i revijalni dio, u kojem nastupaju djeca koja su po godinama prerasla Festival, a na njemu su učestvovala i nastavili da se bave pjevanjem“, dodaje Vučur.

Sve pjesme koje će se izvoditi ove godine su autorsko djelo Boba Vučura, koje je uradio sa Horom, dok u svojoj radionici ima još dosta dječijih pjesama.

„Svi učesnici Audicije su ravnopravni, ali prednost uvijek imaju djeca koja su se po prvi put prijavila na Festival, a imaju sluha i talenta“, napominje Vučur.

Marina Mučibabić (9), po prvi put se prijavila na Audiciju sa željom da pjeva na Festivalu. Kaže da nema tremu i da voli pjevati.

audicija zvon zvonke pjesme

„Došla sam na Audiciju da upoznam i nove drugove i drugarice. Idem u predškolsku muzičku školu i član sam predškolskig hora Muzičke škole“, kaže Marina, pozivajući sve vršnjake da se prijave iduće godine, uz obećanje da će i ona doći.

Veselin Aleksić na Audiciju je došao sa kćerkom Irinom, koja je prošle godine na ovom Festivalu zauzela drugo mjesto.

„Voli da pjeva, svira klavir, idu u Muzičku školu i član je Crkvenog hora. Festival je sjajna stvar, jer djeca mogu da pokažu svoj talenat, da ih neko čuje, vidi i da se oslobode treme. Bobo je legenda i bez njega, njegove energije i entuzijazma, i da nije takav i da voli da radi sa djecom, teško bi se mogao odžati ovaj Festival“, kaže Aleksić.

Festival će se odžati 29. maja.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja