Nakon višemjesečne pauze sa takmičenjima, krenuli su i atletičari. Kao uvod u ovaj turnir održano je i Regionalno prvenstvo istočne Hercegovine u atletici u okviru Malih olimpijskih igara Srpske, gdje su glavnu ulogu odigrali upravo „Leovi“ atletičari.

Atletski klub leotar regionalno prvenstvo istocne hercegovine

Trebinjci su se na Prvenstvu Republike Srpske za mlađe juniore i cicibane koje je održano na Sokocu okitili sa 17 medalja.

Najsjajnije medalje su osvojili Vuk Prodan na 100 metara, Dijana Kovač brzo hodanje tri kilometra i miks štafeta u sastavu Nikolina Ambulija, Nikolina Mišić, Anastasija Golijanin i Emilija Kušić.

Srebrne medalje su osvojili: Miloš Aranitović na 2.000 metara, Vuk Prodan na 300 metara, Nikolina Jovanović bacanje kugle, Nikolina Mišić skok u vis, Marina Anđelić bacanje kladiva, Emilija Kušić na 300 metara, svi u juniorskom uzrastu, te Ivona Rosandić na 200 metara, Anastasija Janjić skok u dalj, Lana Prodanović bacanje kugle i Veljko Prodan bacanje kugle, uzrast cicibana.

Vrijedan uspjeh osvajanjem bronzanih medalja ostvarili su: Nikola Dolina u trci na 100 metara, Nikolina Mišić troskok i cicibanska štafeta u sastavu: Prodanović, Janjić, Rosandić, Rosandić 4 puta 50 metara.

„Iako smo doživjeli još jednu smjenu generacija, ostvarili smo odlične rezultate. Petoro naših takmičara nastupiće na tradicionalnom atletskom mitingu u Baru. Nismo opterećeni rezultatom na ovom takmičenju, ali vjerujemo da je pred nama uspješna godina“, kaže Milan Spaić, trener Atletskog kluba „Leotar“.