U okviru 8. kola Lige 6, košarkaši "Svislajon Leotara" večeras gostuju u Širokom, gdje će odigrati utakmicu protiv istoimene ekipe.

dragoljub vidacic Pred putovanje, razgovarali smo sa trenerom Leotara Dragoljubom Vidačićem, koji je istakao da je "Široki" veliki favorit, ali i da je u jednoj utakmici svašta moguće.

"U zadnje dvije utakmice kući Široki je imao problema i u završnici su prelomili, pa možda i mi imamo šansu. U svakom slučaju, mi ćemo otići dovoljno spremni. Imali smo tri dana da se pripremimo, odmorimo, ispravimo stvari koje su nam falile u posljednjoj utakmici protiv 'Sparsa' i ako uradimo sve što smo planirali mislim i nadam se da možemo bitu konkurentni ekipi 'Širokog", kaže Vidačić.

On je dodao da ekipu koju ima i on kao trener koju vidi, jeste da u prvim trenucima utakmice, kada su igrači odmorni, pogode nekoliko šuteva spolja i da igraju malo opuštenije.

Na većini utakmica, kaže Vidačić, igračima se uveče nesigurnost nakon nekoliko pogrešnih šuteva, nakon kojih uporno pokušavaju da prave prodore, dok protivnik upravo to brani i pušta šuteve, nakon čega se ulazi u začarani krug.

"Nemamo sigurnost da šutiramo. Svaki igrač počinje da razmišlja nakon jedne ili dvije promašene lopte 'neću da šutiram', a zabaravi ono što hladne glave svi znamo. Oni nas namjerno puštaju i jedini put je da se šutira i pogađa", napominje Vidačić, istučući da su njegovi igrači protiv Zrinjskog razvukli igru, dok su protiv Sparsa stigli rezultat, kada su pogodili tri šuta spolja u trećoj četvrtini.

Prema njegovim riječima, Široki je odlična ekipa koja odlično igra odbranu.

"Ako se ne uplašimo i ako budemo imali pristojan procenat šuta, možemo biti u igri za bodove", rekao je trener Leotara Dragoljub Vidačić u razgovoru za TrebinjeLive.info.

Mlada nada Leotara Ivan Krčum kaže da je Široki vrlo iskusna i kvalitetna ekipa, čiji je kvalitet došao do izražaja u Ligi 6, kada je to bilo najpotrebnije.

"Doživjeli su poraz samo protiv 'Igokee', što svjedoči da nas čeka težak zadatak. Mi smo još uvijek u trci za plej-of. Svjesni smo koliko bi nam eventualni trijumf značio u 'Pecari' i ne sumnjam da ćemo sve dati od sebe da dođemo od pobjede", kazao je Krčum.

On je naglasio da se igrači tokom cijele sezone drže zajedno, te da je atmosfera u timu dobra.

"Nadam se da će tako ostati do kraja. Zadovoljan sam sa minutažom u ovoj sezoni, a trener mi je pružio dosta toga i neke elemente u igri sam popravio u odnosu na prošlu sezonu koju sam igrao kao junior", zaključio je Krčum.

Utakmica se igra u 19.00 časova.