Na 13. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, koji je sinoć završen u Konjicu, u kategoriji škola nagrade za predstavu u cjelini dobili su, za prvo mjesto Gimnazija Doboj, za drugo Gimnazija Zenica i treće KŠC Gimnazija Tuzla. U kategoriji pozorišta nagrade su dodijeljene 1. Gradskom kazalištu mladih Vitez, 2. Pozorišnoj grupi TIM Trebinje i 3. Gradskom pozorištu Trebinje.

tijana i milos predstava oprostaj trebinje

Specijalna nagrada za sveukupno autorsko ostvarenje pripala je Tijani Đerić i Milošu Lučiću u predstavi “Oproštaj”, Pozorišna grupa TIM Trebinje, dok su nagradu za kolektivnu igru članovi Gradskog pozorišta Trebinje u predstavi “Slijepa ulica” u AP “Neretva” Konjic u predstavi “Gospodar muha”. Nagrade za glumačko ostvarenje, u kategoriji škola, dobili su glumci Harun Ćehović-Sarajevo, Ahmed Jašarević i Tahir Kavaz-Zenica, Antonio Tomić—Ljubuški, Nkola Miličević i Nikola Stjepanović-Doboj, te Luka Marjanović-Ljubuški. Najbolje glumice, u istoj kategoriji, bile su Tamara Miličević-Štilić- Zenica, , Asja Grabić-Tuzla, Jovanka Danilović- Vlasenica, Lamija Ahmić- Zenica i Sara Gojić-Doboj.

U kategoriji pozorišta, najbolji glumci bili su Azam Hadžiabulić-Bugojno, Eldar Selmanović-Ilidža, Miloš Lučić i Miloš Spaić-Trebinje, Ali Nefer–Konjic.Nagrade su dobile glumice Lejla Pajić-Konjic, Medina Pašalić-Sanski Most, Ines Jusufbašić-Bugojo, Berna Mišković i Ivona Matošević-Vitez.

Najbolje predstave u obje kategorije stiču pravo učešća, bez selekcije, na Internacionalnom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva – Juventafest, koji će se održati septembra 2015. godine u Sarajevu.

Članovi stručnog žirija bili su mr.sc. Miroljub Mijatović-predsjednik, Ivona Soldar i mr. Mirza Bajramović.