U Trebinju će 28. aprila biti otvorena izložba "Koraci ka pobjedi" i prikazan film "Brestska tvrđava", koje organizuju Ambasada Ruske Federacije u BiH i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva povodom 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

dan pobjede trebinje

Otvaranje izložbe i projekcija filma zakazani su za 19.00 časova u Muzeju Hercegovine, rečeno je Srni u Društvo srpsko-ruskog prijateljstva.

Predsjednik Društva đakon Vladimir Vukanović kaže da su u razgovoru sa predstavnicima Ambasade odlučili da i u Trebinju organizuju manifestacije kojima će prvi put na ovakav, poseban način ukazati na teškoće Drugog svjetskog rata, sa porukom da se nikada ne ponove tako takva vremena.

Vukanović je istako da su tokom slavne istorije ruski i srpski vojnici bili na istoj strani - strani pravde i istine, te da i u današnje vrijeme dva bratska naroda njeguju i produbljuju već uspostavljene dobre odnose.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva u Trebinju funkcioniše od 2007. godine i prepoznatljivo je po organizovanju raznih manifestacija o duhovnosti i kulturi dva naroda.