Projekat cjelokupne rekonstrukcije Bolnice u Trebinju urađen je 2009. godine od strane "Alter pharma inženjeringa", a na sastanku tadašnjeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića, predstavnika Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, rukovodstva Bolnice i tada Opštine Trebinje najavljena je rekonstrukcija čija je vrijednost građevinskih radova oko dva miliona KM, dok je za nabavku potrebne opreme planirana realizacija kredita sa Republikom Korejom u iznosu od 1,8 miliona dolara.

bolnica trebinje

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je do sada u Bolnicu u Trebinju uložilo preko 5.200.000 KM, potvrđeno je portalu TrebinjeLive.info u pomenutom ministarstvu.

"Kada je u pitanju projekat Modernizacija bolnica u Republici Srpskoj koji se finansirao iz korejskog kredita, za Bolnicu Trebinje je 2010. godine izdvojeno 2.956.000 KM, koje su uložene u nabavku savremene medicinske opreme", navode u Ministarstvu.

U okviri kampanje "Uljepšajmo naša porodilišta", u potpunosti je rekonstruisano porodilište Bolnice, te operaciona sala u kojoj se sada mogu obavljati najsloženiji operativni zahvati, dok je krajem prošle sedmice, u okviru Bolnice otvoren Centar za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga.

bolnica trebinje

S druge strane, u Ministarstvu za sada nisu željeli da preciziraju kada će početi građevinski radovi na projektu cjelokupne rekonstrukcije Bolnice u Trebinju, ističući da će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Građevinska rekonstrukcija Opšte bolnice Trebinje će, kako je 2008. godine rekla direktor ove ustanove dr Zdravka Vreća, podrazumijevati izgradnju polikliničkog dijela, odnosno, sve ambulante će biti na jednom mjestu.

bolnica trebinje