Ugostiteljski objekat "Galerija" u centru Bileće izgorio je u požaru, a povrijeđenih nije bilo, rečeno je Srni u vatrogasnoj jedinici Bileća.

bileca

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Radomir Radmilović rekao je da je požar prijavljen protekle noći u 2.20 časova, te da je ekipa za pet minuta bila na licu mjesta, ali da je vatra bila zahvatila veliki dio objekta.

"Kada su vatrogasci došli požar je već bio u razvijenoj fazi, odnosno vatra je zahvatila cijelu krovnu konstrukciju", rekao je Radmilović i dodao da je brzom širenju i razbuktavanju plamena doprinijelo to što je krovna konstrukcija bila od drveta, plafon od lamperije, kao i unutrašnji zidovi.

Radmilović je naveo da su vatrogasci uložili nadljudske napore da spriječe širenje vatre na susjedne objekte, te da su uspjeli da evakuišu jedno starije lice iz kuće koja je povezana sa ugostiteljskim objektom.

U momentu požara u objektu nije bilo gostiju.

Policija je izvršila uviđaj, a nakon urađenog vještačenja biće poznat uzrok požara u kome je izgorio ugostiteljski objekat i sav inventar.