Predstavnici turističkog sektora i medija iz Poljske posjetiće u nedjelju, 26. aprila, Republiku Srpsku, gdje će se upoznati o turističkim destinacijama Srpske, s ciljem nastavka saradnje i dolaska organizovanih grupa turista iz Poljske posredstvom turističkih agencija.

republika srpska

Tokom sedmodnevne posjete gostima iz Poljske biće organizovan obilazak više turističkih lokacija, kao što su banjsko-lječilišni centri Laktaša i Vrućice, gradskih tura Banjaluke, Višegrada, Trebinja, Olimpijskog centra "Jahorina", etno sela "Stanišići", "Kotromanićevo" i "LJubačevo".

Poljaci će imati priliku da posjete i vjerske objekte, a biće im omogućena i vožnja turističkim brodom kanjonom Drine, obilazak Nacionalnog parka "Sutjeska", vinarija Hercegovine, te mnogih drugih turističkih znamenitosti Srpske.

Posjeta je organizovana u saradnji Ambasade BiH u Poljskoj i Turističke organizacije Republike Srpske, saopšteno je iz ove organizacije.

U organizaciju su uključene i turističke organizacije Banjaluke, Laktaša, Doboja, Teslića, Bijeljine, Višegrada, Istočnog Sarajeva, Foče, Trebinja i Šipova.