Košarkaši "Svislajon Leotara", u okviru 7. kola Lige 6, nakon najneizvjesnije utakmice u ligi, poraženi su od ekipe "Sparsa" rezultatom 68:74. leotar sparsi

Regularni dio utakmice je završen rezultatom 53:53 po četvrtinama 12:11, 13:20, 14:8, 14:14, a prvi produžetak 62:62. U drugom produžetku sigurnija igra gostiju, što im je i donijelo pobjedu.

U prvoj četvrtini, Leotar je konstantno bio u vođstvo, a najviše 12:7. Svih sedam poena za Spars je dao Nedim Buza. U drugoj četvrtini, u 14. minutu, dolazi do prvog vođstva Sparsa 15:16. Na kraju druge četvrtine Sparsi dolaze do najveće prednosti od šest poena, 25:31. U prvom poluvremenu Trebinjci su imali 17, a Sarajlije 20 skokova, dok je za dva poena Leoatr imao 41,2 odsto prema 47,7 koliko je Spars, dok su za tri poena 25 odsto imali domaći, a gosti 33,3 odsto.

U trećoj četvrtina, tricama Negovanovića i Pelkića, Leotar dolazi do izjednačenja 33:33 i ovu četvrtinu dobija 14:8, tako da se u posljednjih deset minuta ušlo rezultatom 39:39. Na početku četvrte četvrtine Radisavljević trojkom dovodi u vođstvo Leotar 42:39, a nakon toga Leotar vodi 44:41. U 36. minutu Đurasović trojkom dovodi Sparse u vođstvo 46:48, a u 39. minutu Sparsi imaju prenost od pet poena, ali Leotar u 40. minutu izjednačava rezultat. Negovanović daje dva koša i slobodno bacanje i Leotar je imao napad za pobjedu, ali prvo Negovanić, pa zatim i Pelkić nisu iskoristili priliku i otišlo se u prvi produžetak.

leotar sparsi

U nastavku utakmice, pri rezultatu 56:56 Đurasović, sa pet ličnih grešaka, napušta teren. Leotar je dva i po minuta prije kraja imao rezultat 62:56 i slobodno bacanje. Nedin Buza četrdesetak sekundi prije kraja pogađa trojku za 62:62, što je značilo nastavak utakmice i drugi produžetak.

Leotar ponovo vodi do 3. minuta drugog produžetka, kada Buza Sparse dovodi u vođstvo 65:67. Ubrzo Ninković daje poene za poravnanje rezultata, ali, ponovo, četrdesetak sekundi prije kraja, Zahiragić pogađa trojku za 67:70. Do kraja utakmica gosti su postigli još četiri poena, a Leotar samo jedan za konačnih 68:74.
Kod Trebinjca je najefikasniji bio Rikalo sa 14 poena, dok je kod Sparsa bolji od ostalih bio Đurasović sa 21 postignutim poenom.

Trener Leotara Dragoljub Vidačić kaže da je njegov tim izgubio u prvom predužetku.

"Šest poena razlike dva i po minuta do kraja, i tu prednost da neiskoristimo. Velika šteta. Dali smo zadnji atom snage. Nismo igrali najbolje, čim smo izgubili, ali smo se borili i probali sve što je moglo. Ipak, i tu treba malo pameti da procijenimo gdje šta može. Presudilo je što smo dugo vremena igrali u grču, jer protiv odbrane kao što je ekipa Sparsa teško je dolaziti do mnogo otvorenih pozicija", kazao je Vidačić, dodajući da u prvom poluvremenu njegovi igrači nisu pronašli situaciju za šut, a i neodlučnost u napadu je bila najveći protivnik Leotara.

Nikola Đurasović iz Sparsa kaže da je za ekipu najbitnije da igra dobro i da pobjeđuje.

"Možda nismo igrali onako kako smo htjeli i vjerujem da je bolje što smo ovako pobijedili. Nadam se da se dižemo kao tim i da se naša igra diže na neki veći nivo. Sigurno je da je utakmica bila jako zanimljiva i neizvjesna - dva produžetka, malo koševa, pedesetak minuta igralo se dobre odbrane. U nekom periodu je bilo i malo nervoze", kazao je Đurasović, dodajući da misli da je večerašnji rezultat realan, ali i da Leotar igra dobro.

Trener Sparsa Marko Trbić istakao je da je mišljenja da je fizička spremnost donijela prevagu, bez obzira što su njegovi igrači igrali u skraćenoj rotaciji.

"Igrači Leotara su u produžetku pali, smanjili učinak u odbrani, u šutu koncentraciju i mislim da smo bili malo prisebniji i samo zahvaljujući tome pobijedili. Moram reći da u ovakvim utakmicama treba i malo sreće da se pobijedi, jer je utakmica mogla i na drugu stranu otići", kazao je Trbić.

On je dodao da ne bilo nezasluženo da su i domaći pobijedili. KK "Svislajon Leotar": Lužaić, Aleksić, Pelkić 9, Mijović, Milanović 3, Rikalo 14, Damjanović 4, Cvetković 13, Radisavljević 10, Ninković 2, Negovanović 13. Treber Dragoljub Vidačić.

KK "Sparsi": Zahiragić 6, Nikolić, Atić 2,  Nermin Buza, Bilić, Nedim Buza 20, Bašić, Glogovac 4, Jospipović 11, Đurasović 21, Hodžić 2, Opačak 8. Trener: Marko Trbić.