U Galeriji Udruženje umjetnika i ljubitelja umjetnosti „Atanasije Popović“ u Trebinje, otvorena je izložba "Oslikanih vaskršnjih jaja", koja su obojili srednjoškolci iz Nikšića i Trebinja. izlozba vaskrsnjih jaja trebinje

Izložbu čini pedesetak jaja i deset slika, a pojedina jaja su pozlaćena i ukrašena svarovskim kristalima.

Vesna Sušić, akademski slikar iz Srbije, a koja živi u Nikšiću i vodi likovnu radionicu pod nazivom "Otvoreni atelje" i bavi se dizajnom,  kaže da se lijepe stvari dešavaju u lijepim trenucima i momentima.

"Lijep povod je bio Vaskrs, a trenutak je bio divno druženje sa Nadom i Darijom Stanimirovićem. Zajedno sa njima došli smo na ideju da napravimo izložbu vaskršnjih ideja, s obzirom na to da smo u našim radionicama oslikavali vaskršnja jaja. I evo, ta ideja se realizovala", kazala je Sušić, dodajući da je u pripremi jaja učestvovalo tridesetak srednjoškolaca i šest diplomiranih slikara.

Ona je istakla da im je cilj lijepo druženje, ali i da Trebinjcima predstave da u gradu na Ibru ima dobrih slikara, napominjući da je ovo početak saradnje, uz nadu da će ova manifestacija prerasti u tradicionalno druženje.

izlozba vaskrsnjih jaja trebinje

"Planirano da napravimo međunarodnu saradnju i to Udruženje koje vode Nada i Mario i naše Udruženje koje tek pravimo. Nadamo se da ćemo ovom izložbom približiti Nikšić Trebinju i obrnuto", kaže Sušić, dodajući da su jaja pripremili stolari, koja su zatim, pod određenim temperaturama pripremana za oslikavanje, a potom rađena uljanim bojama i akrilom.

Nada Stanimirović je kazala da je večerašnja izložba realizovana na prijateljskoj izložbi i ovim je napravljena promocija nikšićkog podmlatka u Trebinju, što je i plan u budućoj saradnji. "Ovo nije ambiciozno umjetnički, već za druženje, okupljanje i početak jedne saradnje", dodala je Stanimirović.

izlozba vaskrsnjih jaja trebinje