Među ovogodišnjih 4.484 takmičara iz 56 zemlja na 28. Beogradskom maratonu je učestvovala i Trebinjka Dada Kulaš, koja se ovoga puta, ipak, odlučila da trči polumaraton u dužini od 21 kilometar.

dada kulas 28 beogradski maraton

Takmičari su se okupili na Trgu Nikole Pašića, a trka je krenula sa Bulevara kralja Aleksandra do Trga Slavija, preko Brankovog mosta do Novog Beograda, zatim tamošnjim bulevarima, pa ponovo preko Brankovog mosta, Balkanskom ulicom do Terazija, gdje je kod Hotela "Moskva" bio cilj ovogodišnjeg Beogradskog maratona.

Dada se već duži vremenski period priprema za polumaraton, a u trci, kao podrška, učestvovao je i njen momak Marko.

"Već četiri mjeseca sam se spremala za ovu trku. Sve malo po malo. Počela sam na Adi, a na kraju priprema sam istrčala 16 kilometara. Ovo je super iskustvo", kaže Dada za TrebinjeLive.info, dodajući da je predviđenu maršutu istrčala za dva i po sata.

dada kulas 28 beogradski maraton

Tokom cijelog trčanja takmičare je "osvježavala" kiša, ali im nije predstavljala veći problem.

Dada nam uz osmijeh kaže da nije isto trčati hercegovačkim kamenjarom i beogradskim asfaltom, ali naglašava da je hercegovački kamen ispod patika dosta bolji za noge nego asfalt.

"Samo sam pazila da se ne okliznem zbog mokrog asfalta, ali sve je prošlo u najboljem redu. Najljepše je kada prođete pored gledalaca, a oni vas pozdrave aplauzom i riječima podrške. To je zaiste divan osjećaj, kao i onaj kada se prođe kroz cilj", ističe ova Trebinjka u Beogradu.

dada kulas medalja beogradski maraton

Ove godine, kako kaže, nastavlja pripreme, jer planira da se iduće godine prijavi za učešće na maratonu -  dužine nešto više od 42 kilometra.

Svim učesnicima, koji su istrčali predviđene maršute, dodijeljene su medalje.