Košarkaši "Svislajon Leotara" sutra će, u okviru 5. kola Lige 6, dočekati ekipu KK "Zrinjski" iz Mostara.

leotar kakanj kosarka

Leotar je mjesec dana bez pobjede, a trener Trebinjaca Dragoljub Vidačić kaže da su pritjerani pred zid, te da će protiv Zrinjskog dati sve od sebe da ostvare prvu pobjedu u Ligi 6.

"Posljednji meč sa njima bio je prilično loš sa naše strane i nadamo se da ćemo ispraviti greške sa te utakmice, ali i da probramo da ostvarimo prvi trijumf. U Tuzli se u prethodnoj utakmici pokazala mala šansa za pobjedu, a nadam se da će se sutru biti veće prilike i da ćemo tu priliku za pobjedu iskoristiti", kazao je Vidačić za TrebinjeLive.info, dodajući da bi bio zadovoljan i sa pola poena razlike.

On kaže da će njegovi momci dati sve od sebe da dobro odigraju svih četrdeset minuta.

Vidačić je podsjetio da su u Tuzli protiv Slobode dali 99 poena, koliko su zajedno dali protiv Širokog i Sparsa. Imali su, kaže, dva-tri raspoložena igrača u napadu što je bio i razlog velikog broja koševa.

"Uigraniji smo nego što smo bili. Tri sedmice smo zajedno na okupu, pa je svaka utakmica i svaki trening korak naprijed. Nadamo se da će to dati rezultat na sutrašnjoj utakmici", zaključio je Vidačić.

Iz uprave KK "Svislajon Leotar" pozivaju sve ljubitelje košarke da sutra u 19.00 časova dođu u Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić" u Bregove i da svojim navijanjem budu dodatni igrač košarkašima, kako bi došli do prve pobjede.