U današnjem požaru, koji je izbio u zgradi Osnovnog suda u centru Trebinja, izgorjela je kancelarija sudije Mare Milidragović, a vatra je zaprijetila i kancelariji sudije Dragana Puzića i kancelariji za izvršene postupke.

pozar zgrada osnovnog suda trebinje

Požar je izbio jutros iza 10.00 časova, a zaposleni u sudu su prošli neprovrijeđeni. Prema saznanjima medija, sudija Milidragović je na bolovanju. Požar nije primjetio niko od zaposlenih, jer su u vrijeme izbijanja istog radnici bili na pauzi.

Vatrogasnu jedinicu Trebinje o izbijanju požara je obavijestio slučajni prolaznik u 10.15 časova.

Milan Bosić, predsjednik Osnovnog suda u Trebinju, kazao je da pretpostavlja da je glavni krivac za požar zastarjela elektro instalacija, jer, kako kaže, pored Sudske policije nije mogao proći niko za koga bi se i moglo posumnjati da je podmetnuo požar.

On je dodao da arhiva suda nije smještena u zgradi u kojoj je izbio požar, te da su, prema njegovom mišljenju, jedino mogli stradati dokumenti koji su se nalazili u kancelariji sudije Milidragović, kao i dokumenti iz susjednih kancelarija koje je uništila voda prilikom gašenja požara.

Zgrada ovog suda je izgrađena prije više od 100 godina.