Košarkaši "Svislajon Leotara" večeras će se u dvorani "Mejdan" u Tuzli, u okviru 4. kola Lige 6, sastati sa ekipom "Slobode", koja je u protekla tri kola ostvarila dvije pobjede i poraz.

leotar siroki liga 6

Trener Trebinjaca Dragoljub Vidačić, pred odlazak u Tuzlu, u razgovoru za TrebinjeLive.info kaže da su proteklih desetak dana radili na svojoj igri i problemima, ali i analizirali igru igrača "Slobode".

"Pogledali smo video snimke njihovih utakmica. Analizirali smo njihove prednosti i mane, ali mislim da je u ovome trenutku važnija stvar da se bavimo svojom igrom, pogotovo napadom koji je 50 poena u prosjeku u protekle tri utakmice i što treba da se popravi", kaže Vidačić i dodaje da "Leotaru" nedostaju uigranost i kvalitet, koji se donekle vratio kroz Aleksića, dok uigranost dolazi kroz treninge i utakmice.

On napominje da njegovi izabranici odlaze na 'jedini pravi vrući teren' u Ligi 6, gdje "Sloboda" dosta drugačije igra na svom parketu, nego na strani.

"Njima je došao Boljkovac, ali vjerovatno neće igrati. On bi im dao jedan kvalitet više, jer imaju povrijeđenog Markovića, a Rizvić je dobra dopuna na pozicija tri i napadački i odbrambeno, ali im je povrijeđen Tanasilović", ističe trener "Svislajon Leotara".

Prema onome što su vidjeli na video snimcima, "Sloboda" nije ništa novo mijenjala u igri, ali su igrači dobili na samopouzdanju jer su u prva dva kola ostvarili pobjedu, a u trećem su izgubili od "Igokee".

"Nalaze se dvije pobjede ispred nas i mislim da je tu ključna razlika u samopouzdanju, a što se tiče kvaliteta tu smo negdje", napominje Vidačić, dodajući da u protekle tri utakmice nisu imali priliku da ostvare pobjedu, te da iz toga razloga strpljivo čekaju da pobijede neku ekipu, nadajući se da će to biti upravo večeras "Sloboda".

Utakmica počinje u 20.00 časova.