Na Saboru SNSD-a koji će biti održan 25. aprila u Istočnom Sarajevu biće donesen novi statut stranke i rezolucije od kojih je jedna o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj koja označava krajnji cilj naroda koji živi u Srpskoj i spremnost SNSD-a da predvodi narod na tom putu, rekao je predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović. nebojsa radmanovic javna tribina trebinje

Radmanović je rekao da je to poruka protivnicima SNSD-a i Srpske u Republici Srpskoj, BiH i svijetu.

"Ne možemo da dozvolimo situaciju u kojoj smo sada, da neke kandidate iz reda srpskog naroda na nivou BiH biraju drugi", naveo je Radmanović za "Glas Srpske".
On je naglasio da je to nedopustivo.

"Zbog daljeg razvoja Republike Srpske ne možemo dopustiti da se naša ovlaštenja prenose na drugi nivo. Tom rezolucijom jasno ćemo iznijeti naš stav, a interesantne će biti i ostale rezolucije koje pripremamo na svim nivoima", rekao je Radmanović, koji je i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je pojasnio da je novi statut stranke usmjeren ka dva cilja – dodatnoj demokratizaciji unutar SNSD-a i novoj unutrašnjoj organizaciji stranke.

Govoreći o nastupu SNSD-a na nivou BiH, Radmanović je istakao da će stranka nastaviti da djeluje kao beskompromisna opozicija koja ima svoje stavove i opredjeljenja.

Komentarišući rad novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, Radmanović je rekao da je šteta i za Srpsku i BiH što ta institucija ne ostvaruje svoju ustavnu funkciju i što Ivanić, koji je predsjedavajući, ne djeluje na osnovnim pravcima spoljne politike BiH.
Prema njegovim riječima, član Predsjedništva iz Republike Srpske ne poštuje Ustav Republike Srpske i SNSD neće prestati da upozorava na to.

Odgovarajući na pitanje o spekulacijama o raskolu u SNSD-u, Radmanović je rekao da to u medije iznose eksponenti manjih političkih partija koje su totalitarne, za razliku od demokratskog SNSD-a.

"Nema raspada, nema ni odlazaka iako nije nemoguće da poneki član napusti SNSD, što se dešavalo i prije. Ali, SNSD kao moćna partija može i to da podnese", rekao je Radmanović, navodeći da je na svakog koji ode, SNSD u prethodnih dvadesetak godina dobijao novih 50, 100 ili više članova.