U okviru 3. kola Lige 6 večeras su košarkaši "Svislajon Leotara" doživjeli treći uzastopni poraz, jer su izgubili od ekipe "Širokog" rezultatom 53:72, koji je ostvario treću pobjedu, po četvrtinama 15:20, 12:18, 14:14, 12:20.

leotar siroki liga 6

U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" okupilo se najviše gledalaca u sezoni 2014/15., iako su igrači "Leotara" svojom igrom i zalaganjem u Ligi 12 zaslužili veći odziv publike na utakmicama u Trebinju.

Leotar je utakmicu počeo dobro i u 3. minutu vodio je 8:2, ali su gosti izjednačili rezultat i prelašli u vođstvo koje su održali do kraja meča.

U prvom poluvremenu najveća razlika je bila u 20. minutu pri rezultatu 26:38, dok su u drugom dijelu Trebinjci počeli dobro da igraju i smanjuju rezultat. Ipak, ispod minus deset poena razlike Leotar nije uspio da siđe.

Posljednjih deset minuta "Široki" je potpuno dominirao i konstantno je povećavao vođstvo. U 36. minutu rezultat je bio 43:66, što je bila i najveća razlika na utakmici.

Leotar je bio lošiji i u svim segmentima po broju skokova 30/33, za tri poena 6/24 za Leotar i 10/27 za Široki, a za dva poena Široki je imao 59 odsto, a Leotar 45 odsto od ukupnih pokušaja.

Najefikasniji pojedinac u redovima Leotara je bio Miljan Radisavljević sa 14 postignutih poena, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Ivan Novačić sa 19 poena.

leotar siroki liga 6

"Ne može se očekivati pobjeda kada se da samo 53 poena. Imali smo lošu realizaciju napada i moramo poraditi na tome", kazao je Dragoljub Vidačić, trener "Leotara"  u izjavi za TrebinjeLive.info.

Prema riječima Ivana Novačića, ambijent u Trebinju je jedan od ljepših u BH ligi.

"Nakon pobjede nad Igokeom, u Trebinje smo došli sa dobrom formom, što smo i prikazali večeras na terenu. U Trebinje je teško igrati. Nažalost, vidim da u ekipi 'Leotara' ima puno povrijeđenih igrača. Mi smo igali koncentrisano i tražili smo svoju priliku. Na kraju smo zasluženo pobijedili", kazao je Novačić, dodajući da zna kvalitete Leotara i da su očekivali jači otpor, napominjući da je ipak bio samo loš dan za Leotar, što se može svakome dešavati.

Na pauzama nastupili su članovi Plesnog kluba "Maris" iz našeg grada.

U sljedećem kolu Lige 6 "Leotar" ide na gostovanje u Tuzlu, gdje će snage odmjeriti sa ekipom "Slobode", koja ima dvije pobjede i jedan porez.

KK "Svislajon Leotar": Krčum, Lužajić, Aleksić 2, Pelkić 2, Mijović 2, Milanović 2, Rikalo 10, Damjanović 1, Cvetković 10, Radisavljević 14, Negovanović 5. Trener: Dragoljub Vidačić.

KK "Široki": Ante Mikulić, Katić 10, Josip Mikulić, Ćorić 2, Bilinovac 12, Luburić, Karačić 6, Novačić 19, Bošnjak 9, Naletilić, Mimica 5, Remekun 9. Trener: Ivan Velić.