SRNA slavi 23 godine rada

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 07. 04. 2015. - 8:36h

Novinska agencija Republike Srpske – Srna obilježava danas 23 godine rada i krsnu slavu Blagovijesti.

SRNA RS

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je Srna značajno doprinijela pravovremenom i objektivnom informisanju u Srpskoj, ali i regionu.

Dodik je u čestitki izrazio uvjerenje da će Srna nastaviti sa otvorenim, tačnim i profesionalnim izvještavanjem i time doprinijeti razvoju novinarske profesije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku, uz želju da Srna ostane na putu objektivnog informisanja i da nastavi unapređivati visoke profesionalne standarde koje je dostigla u prethodnom periodu.

„Sveobuhvatnim i objektivnim informisanjem Srna je izgradila ugled profesionalne medijske kuće koja radi u interesu tačnog i blagovremenog informisanja građana Republike Srpske“, navodi se u čestitki koju je Cvijanovićeva uputila direktoru Agencije Nikoli Deretiću, redakciji i svim zaposlenim.

Čestitke Srni povodom 23. rođendana i krsne slave – Blagovijesti uputilo je više institucija Republike Srpske i medija, izrazivši uvjerenje da će ova medijska kuća i dalje predstavljati prepoznatljiv medijski i nacionalni simbol Republike Srpske.

Odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH 7. aprila 1992. godine na Palama forimrana je Srpska novinska agencija /Srna/ – prva srpska novinska agencija u istoriji.

Bila je prvi medij srpskog dijela BiH i stvorena je u času kada su već započinjali ratni sukobi i kada su glavni predratni mediji u tadašnjoj SR BiH bili pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

Srna je od tada prikupila, obradila i objavila skoro tri miliona informacija – od novinskih vijesti preko intervjua, analiza, osvrta, foto i fono izvještaja…

Za sve ove godine kroz Srnu je prošao veliki broj novinara, ali i prevodilaca i drugog osoblja koje je važno u procesu „stvaranja“ informacija.

Srna svoje informacije plasira na teritoriji Srpske, BiH, Srbije i regiona, ali i u svijet posredstvom ugovora i saradnje sa najvećim globalnim agencijskim mrežama.

Novinska agencija Republike Srpske danas je moderna agencija, sa zanatski i tehnički obučenim kadrom, sposobna da dnevno proizvede više stotina informacija, uključujući foto i fono izvještaje.

Agencija je neodvojivo vezana za nastanak Republike Srpske i predstavlja jednu od njenih najstarijih i najznačajnijh institucija.

Ko god je nekim poslom ušao u Srpsku za 22 godinu njenog postojanja – ušao je i u Srnine vijesti.

Zahvaljujemo svim korisnicima na dosadašnjoj saradnji.

Srna će nastaviti informativni rad za dobrobit Republike Srpske i njenih građana.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja