Na današnji dan 1943. godine preminuo je knez pjesnika - Jovan Dučić. Tim povodom Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu, u prisustvu velikog broja poštovalaca lika i djela velikog pjesnika, odalo je počast i položilo cvijeće na njegov spomenik na Kalemegdanu, podsjećajući se na njegov životni put i kazujući njegove stihove.

polaganje cvijeca kalemegdan

U pozdravnom govoru pjesnik Božidar M. Glogovac je podsjetio na značaj Dučića, ali i na činjenicu da se i Beograd slavnom pjesniku odužio na svoj način.

"I Grad Beograd se dostojno odužio Jovanu Dučiću. Pored ulice i ustanova koje nose njegovo ime, postavljena je bista na najljepšem brijegu Beograda, ispod kojeg se rijeka Sava grli sa Dunavom", kazao je Glogovac.

Cvijeće na Dučićev spomenik, u ime Udruženja Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu, položili su Rade Petrović i Neđo Maksimović i u ime Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Beograda Mirjana Stepanović.

polaganje cvijeca kalemegdan

Kao i prethodne godine, položeno je cvijeće i na spomenik Alekse Šantića. Cvijeće su položili Mirko Butulija, Mišo Rupić i Obrad Ćuk.

U kulturnom dijelu programa nastupili su učenici pomenute škole, dok su Trebinjci u Beogradu, kako to i doliči, prozborili koju riječ o otadžbini i rodnom Trebinju, ali i o planovima rada Udruženja za budućnost.

polaganje cvijeca kalemegdan

polaganje cvijeca kalemegdan